В Україні стартує проект адаптації екологічних вимог ЄС

В Україні реалізується новий проект апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін у ході заключної конференції масштабного проекту допомоги ЄС щодо екологічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Практично зараз вже розпочато новий проект, який можна вважати спадкоємним щодо проекту секторальної бюджетної підтримки -  це проект апроксимації європейського законодавства, і я ще раз сподіваюся, що цей проект буде так само успішним, як і попередній", - зазначив Курикін.

Як наголошується, метою проекту є надання Міністерству екології та природних ресурсів України допомоги в підготовці до виконання екологічних вимог ЄС.

Зокрема, на сайті Мінприроди зазначається, що впродовж наступних трьох років діяльність проекту "Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЕС у сфері навколишнього середовища" спрямовуватиметься на забезпечення адаптації законодавства України відповідно до зобов’язань, що їх Україна взяла на себе за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, а також просвіту й інформування громадськості про важливі екологічні питання.

Діяльність проекту, бюджет якого становить 2,6 млн євро, проваджуватиметься за трьома основними напрямками: екологічне врядування та інтеграція екологічної політики, якість води та управління водними ресурсами та захист навколишнього природного середовища.