Яценюк і Могеріні обговорили грудневу Раду асоціації Україна-ЄС

Прем'єр-міністр України зустрівся з Верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки - Віце-президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні.

Обговорювалася низка політичних, економічних, безпекових і гуманітарних питань співпраці, повідомляє прес-служба КМУ.

"Особливу увагу глава українського уряду звернув на підготовку до запланованого на грудень засідання в Брюсселі Ради Асоціації України-ЄС, де відбудеться предметне обговорення всіх аспектів нинішньої взаємодії та планів на перспективу", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр наголосив на важливості консолідації зусиль задля якнайскорішого завершення процесу ратифікації угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як зазначається, глава уряду також зосередив увагу на необхідності зміцнення єдності і солідарності ЄС у протидії викликам, які "мають виразну антиєвропейську та антиукраїнську природу - від безпекових загроз та політичного шантажу з боку Росії до проектів економічної монополії і тиску на ЄС, як, наприклад, "Північний потік - 2", плани зі створення якого вже викликали категоричну негативну відповідь як уряду України, так і глав багатьох європейських урядів - від Словаччини до Балтійських держав".

Крім того, під час зустрічі йшлося про заходи на підтримку внутрішніх реформ в Україні.

Зокрема, було обговорено ініціативу створення фонду для підвищення виплат для українських посадовців та держслужбовців, про що нещодавно йшлося в листі глави українського уряду Президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру.

"Це - один із вагомих засобів подолання корупції в системі державної влади", - зазначив Яценюк.

Співрозмовники також зупинилися на процесі мирного врегулювання на сході України, актуальних питаннях економічних перетворень та законодавчої підтримки курсу європейської інтеграції України.