Клімкін готовий скільки завгодно часу проводити у ВР для ухвалення "безвізового пакету"

Глава МЗС України Павло Клімкін готовий проводити в Раді стільки завгодно часу для переконання депутатів у необхідності прийняття законів, необхідних для запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС.

Про це він заявив в четвер у Варшаві, коментуючи голосування у Верховній Раді по “безвізовому пакету” документів, передає власний кореспондент Укріформу в РП.

“Частку законів вже ухвалили. У нас є час, його дуже небагато, і я дуже сподіваюся, що парламентарі це зроблять. Вважайте це закликом до всіх. Я готовий скільки завгодно часу проводити у парламенті, і мої колеги теж, щоб домовитися. Але ми маємо домовитися про те, що ці закони, по перше, будуть прийняті а потім працюватимуть”, - заявив Клімкін.

Він додав, що ці закони мають бути не лише прийняті, а й запрацювати, оскільки Єврокомісія направлятиме в Україну місії, які перевірятимуть як працюють закони і всі інституції, створені завдяки цим законам.

Клімкін нагадав, що 15 грудня має з’явитися звіт Єврокомісії щодо того, як Україна виконала домашнє завдання по безвізовому режиму.