Порошенко: Вибори у Маріуполі зірвав «опозиційний» голова ТВК

За наявною у Президента інформацією, голова територіальною виборчої комісії у Маріуполі шляхом низки незаконних рішень зірвав підготовку виборів у місті.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телевізійним каналам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, під час ситуації в Маріуполі, мені так здається, відповідно до тієї інформації, що я маю, голова територіальною виборчої комісії, яка представляє одну із партій, яка зараз претендує на опозиційну, фактично прийняттям низки незаконних рішень, зірвав підготовку виборів і не дав можливості  передрукувати бюлетені і провести вибори", - сказав він.

За словами Президента, це "абсолютно брутальний, неприйнятний випадок" і ці недоліки потрібно негайно усунути, а в Маріуполі мають пройти місцеві вибори.

"Я одразу же в неділю звернувся до Верховної Ради,  що вибори в Маріуполі мають відбутися або 15 листопада, або негайно", - заявив Порошенко.

Він висловив сподівання, що парламент внесе усі необхідні зміни до виборчого законодавства про місцеві вибори, щоб вибори були проведені скрізь.