Безсмертний розповів, за яких умов можливі вибори на Донбасі

Відео

Вибори на окупованих територіях «ДНР» та «ЛНР» без доступу загальноукраїнських ЗМІ не відбудуться, що є однією з ключових позицій України на перемовинах Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це повідомив представник політичної підгрупи Роман Безсмертний в ефірі Громадського.

«Ми будемо наполягати, і це ключова позиція, що вибори без вільного доступу загальноукраїнських ЗМІ - це не вибори. Принаймні це не вибори, які свідчать про те, що якась територія хоче бути частиною України», - заявив Безсмертний.

Він повідомив, що як представники Росії, так і «ДНР» та «ЛНР», категорично заперечують щодо участі у висвітленні політичного процесу українськими ЗМІ.

«Вони апелюють до того, що треба створити спеціальну акредитаційну комісію, яка буде аналізувати та тестувати засоби масової інформації на предмет їх допуску на цю територію», - пояснює дипломат.

Позиція української сторони: ЗМІ регулюють закони України.

«Мені важко уявити, що наші візаві погодяться з тим, і я не розумію, як українська сторона може відмовитися від таких речей», - додав Безсмертний.

Також представник в політичній підгрупі повідомив, що немає ніяких домовленостей з сепаратистами щодо дати виборів.

«Вибори мають відбутися згідно законів України - рішення приймається парламентом, а механізм виборів адмініструється ЦВК. ВР не приступала до розгляду цього процесу», - наголосив Безсмертний.