Французьке видавництво почало "повертати" Крим Україні

Французький видавничий дім "Ларус" (Larousse) після офіційного звернення посольства України і заяви речника МЗС почав "повертати" Крим Україні.

Про перші позитивні кроки у цьому контексті свідчать зміни на сайті видавництва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Зокрема, у розділі «Україна» розміщено фактично копію мапи, надрукованої у  соціально-економічному атласі на 2016 рік (яка викликала справедливе обурення українців), але за винятком належності Криму. На мапі офіційного сайту французького видавництва Кримський півострів безроздільно належить Україні.

Нагадаємо, в оновленому виданні соціально-економічного атласу країн світу на 2016 рік видавничого дому «Ларус» на одній із карт зі складу України виключено суверенну її територію - півострів Крим. У цьому зв'язку посол України у Франції Олег Шамшур звернувся з відкритим листом до видавництва, у якому закликав виправити цю «ганебну помилку», яка до того ж суперечить офіційній позиції Франції.

МЗС Франції вкотре підтвердило свою прихильність територіальній цілісності України та заявило, що не визнає незаконну анексію Криму.