Добкін: Опоблок змусили відповідати за «чужу навмисну помилку»

За словами Михайла Добкіна, якщо харківський "Опозиційний блок" позбавлять права брати участь у майбутніх місцевих виборах, партія ніколи не визнає їхніх результатів.

Так прокоментував кореспондентові Укрінформу відмову в реєстрації кандидатів від "Опоблоку" до Харківської облради лідер організації, народний депутат України Михайло Добкін.

"Облвиборчком вручив нам відмовне рішення з приводу списку кандидатів на вибори до Харківської облради лише о 20.00, і ми втратили ніч на підготовку документів на оскарження. Наразі документи готові, ми вибираємо суд, куди вони будуть подані. Якщо потрібно, дійдемо до Європейського суду з прав людини. У всякому разі, ми ніколи не визнаємо результати цих виборів, оскільки голос значної частини населення Харкова і області не враховано. Більше того, ми домагатимемося їхнього скасування", - відзначив Добкін.

За його словами, у відмовному рішенні облвиборчком мотивував тим, що обласне управління юстиції не повідомило його про зміну назви партії "Опозиційний блок" (колишня "Реформи і порядок").

"Значить, ми відповіли за чужу, впевнений, навмисну помилку", - додав Добкін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 жовтня Харківський облвиборчком направив місцевому "Опоблоку" відмову в реєстрації списку кандидатів до Харківської облради, посилаючись на відсутність інформації про зміну в назві партії.

Раніше "Опоблок" не встиг подати списки кандидатів на вибори мера Харкова та інших міст регіону через затяжні, впродовж п'яти місяців, суди щодо реєстрації обласної організації партії.