Як вибрати кухонну витяжку, що підійде саме вашій кухні?

Реклама

Кухонна витяжка – це один з найнеобхідніших елементів для будь-якої сучасної кухні. Завдяки цьому пристрою ви отримуєте ефективне відведення пари, запахів та жиру під час готування їжі. Це впливає одразу на дві речі – чистоту в приміщенні та загальне відчуття комфорту. 

Вибір правильної моделі витяжки може бути досить складним завданням, оскільки на ринку доступно багато різних варіантів та опцій. Аби допомогти вам зробити правильний вибір, ми підготували наш матеріал. Він допоможе вам впевнено орієнтуватись у параметрах витяжок, аби зробити максимально правильний вибір. А якщо ви шукаєте надійного виробника витяжок, радимо звернути свою увагу на потужні на якісні моделі від відомого бренду Ventolux: https://ventolux.ua/vityazhki

На що звернути увагу при виборі моделі витяжки?

  1. Визначте необхідну  потужність. Вона має відповідати розміру та типу вашої кухні. Зазвичай рекомендується вибирати витяжку з витратою повітря від 200 до 600 кубічних метрів на годину для забезпечення ефективної роботи.
  2. Виберіть тип витяжки. Існують різні моделі витяжок, такі як вбудовані, похилі, Т-подібні, острівні чи телескопічні. Вибір типу буде залежати від конфігурації та дизайну вашої кухні.
  3. Ознайомтеся з параметрами та розміром витяжки. Перед покупкою переконайтеся, що розміри витяжки відповідають площині вашої кухні. Також важливо враховувати можливості монтажу: чи вибрана витяжка може бути встановлена під стелю, на стіну або над кухонним островом.
  4. Ознайомтеся з функціоналом. Перед покупкою вивчіть особливості обраної витяжки. Наприклад, наявність вбудованого освітлення, різні режими роботи, наявність сенсорного керування чи "розумних" сучасних функцій. Все це зробить витяжку ще більш ефективною, а користування нею – приємним досвідом. І навпаки, якщо вам не потрібні додаткові функції, немає сенсу переплачувати за дорогу модель. Краще зупинити свій вибір на чомусь простому і бюджетному. 
  5. Зверніть увагу на рівень шуму. Якщо вибрана витяжка дуже шумить, це може бути досить неприємно під час готування. Перед покупкою зверніть увагу на рівень шуму, вказаний в специфікаціях витяжки.
  6. Ознайомтесь з інформацією про енергоефективність. Витрати електроенергії від витяжки можуть впливати на ваші рахунки за комунальні послуги. Виберіть модель з енергоефективністю класу А або А+, щоб зменшити витрати.
  7. Не забудьте врахувати естетичний вигляд моделі. Вибираючи витяжку, враховуйте загальний стиль вашої кухні. Витяжка повинна гармоніювати з іншими елементами дизайну та виглядати естетично.

Вибір кухонної витяжки – це важливе завдання, до якого варто підійти з увагою та ретельним розглядом всіх аспектів. Дотримуючись цих лайфхаків, ви зможете знайти ідеальну витяжку, яка відповідає вашим потребам та чудово виглядатиме на вашій кухні!