ФК «Рух» передав ЗСУ дрони для ефективного знищення ворога

Футбольний клуб «Рух» та його засновник відомий львівський меценат та бізнесмен Григорій Козловський, який з перших днів повномасштабної війни допмогає українським військовим і сьогодні не залишився осторонь потреб воїнів та вкотре допоміг ЗСУ. Так ФК «Рух» та  БО «Рух у майбутнє» профінансували закупівлю 180 дронів на 4 мільйона гривень.

В межах ініціативи «Пташки Перемоги» планувалось передати військовим 1000 дронів. За менш ніж за 5 місяців вдалося передати українським воїнам 1154 дрони. Та на цьому «рухівці» не збираються зупинятись.

Дронове підкріплення отримають воїни 103-ї та 125-ї бригад ТрО ЗСУ, 24-ї ОМБр імені Короля Данила, 80-ї ДШБ ДШВ, 77-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ та 7-ї ОШБ, а також прикордонники та розвідники.  Дрони передадуть військовослужбовцям одразу у руки. Їх безпосередньо на передовій отрмують хлопці, які боронять нашу країну. Їм передали:

  • 240 FPV-дронів (бойові);
  • 31 Mavic та 1 MATRICE 30Т (розвідувальні);
  • антидронову рушницю.

Григорій Петрович Козловський, засновник ФК «Рух» та бізнесмен, подякував українським військовим та висловив свої сподівання на скорішу перемогу на окупантом.

«Ми й надалі будемо робити все від нас залежне, аби якомога більше таких «пташок» відправлялись на фронт, адже вони зберігають життя українських військових та вбивають окупантів», - додав меценат.

«Мало не щотижня ми передаємо необхідне спорядження нашим воїнам. Клубу та його засновнику дуже приємно долучитись до ініціативи «Пташки Перемоги». Вона символізує єдність нашої громади і завдяки цьому вдалося швидко та ефективно реалізувати поставлені цілі. Частина учасників ініціативи навіть незнайома між собою, але всі ми спрацювали як хороша команда і допомогли нашим захисникам. Не важливо, хто скільки дронів передав. Головне, що цю ініціативу вдалось реалізувати», – зазначив генеральний директор ФК «Рух» Ігор Дедишин.

Григорій Козловський, відомий львівський бізнесмен і меценат, разом з ФК «Рух» подякував українським захисникам, які не просто захищають країну, а й підказують волонтерам, що потрібно, та куди необхідно направити зусилля. Меценат додав, що БО «Рух у майбутнє» має пряму комунікацію з військовими підрозділами, іншими благодійними фондами та волонтерськими організаціями.  «Рухівці» намагаються допомогти всіма доступними методами. І ця допомога не припиниться, а навпаки – лише збільшуватиметься.

Раніше футбольний клуб «Рух» і його засновник Григорій Козловський разом із норвезьким благодійним фондом «Fritt Ukraina» допомогли 45-ій окремій артилерійській бригаді ЗСУ, закупивши 30 дронів DJI Mavic 3 Cine.

Варто відзначити, що відомий львівський меценат та почесний президент ФК  «Рух» Григорій Петрович Козловський спільно з благодійною організацією  «Рух в майбутнє» приділяють увагу не тільки військовій допомозі, а й лікуванню та реабілітації українських захисників.

Так Григорій Козловський забезпечив військовий госпіталь Львова наркозо-дихальним апаратом і нейрохірургічним мікроскопом. Вартість цих двох без перебільшення життєво необхідних медичних приладів становить  понад чотири мільйони гривень.