Військові, бізнес та українці у понад 30 містах: хто і як цьогоріч долучається до 30-го “Пробігу під каштанами”

28 травня 2023 року, у День Києва, відбудеться ювілейний, 30-й “Пробіг під каштанами”. Цьогоріч захід відбудеться в онлайн форматі, тож долучитися до наймасштабнішої спортивно-благодійної події можна із будь-якого безпечного міста чи країни.

Традиційна мета “Пробігу під каштанами” – збір коштів на потреби Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. За історію підтримки Центру, завдяки учасникам Пробігу, було придбано необхідне обладнання на суму понад $715 000 та завдяки ньому надано допомогу більше ніж 20 000 маленьких пацієнтів. Лише за допомогою унікальних інструментів для проведення мініінвазивних кардіохірургічних втручань у дітей (які придбано за  внески учасників 29-го Пробігу у 2022 році) було проведено близько 900 операцій! 

Долучитися до благодійної мети може кожен. Реєстрація триває до кінця травня. Захід відбуваються 28 травня,  а вже 1 535 учасників зареєструвалися, щоб подолати символічну дистанцію 5 км задля порятунку українських дитячих сердець. Переважна більшість учасників реєструється та планує бігти в Києві, але на старт також готуються в Бучі, Словʼянську, Черкасах, Фастові, Дружківкі (Донецька обл.), Лубнах, Ладижині, Дніпрі, Кривому Розі, Коцюбинському, Харкові, Переяславі, Кропивницькому, Боярці, Львові, Борисполі, Олександрії, Вишгороді, Княжичах, Одесі, Полтаві, Івано-Франківську, Краматорську, Тернополі, Запоріжжі … та в різних куточках світу: Біденкопф та Лейпцигу (Німеччина), Страсбурзі (Франція), Ізраїлі, Словаччині, Туреччині, Санта Сюзанна (Барселона), Бишкеку (Киргизстані) та інших містах світу!

Щороку до “Пробігу під каштанами” долучається і соціально відповідальний бізнес. Із початку повномасштабного вторгнення, бізнес став опорою для своїх співробітників та для країни. Цінно, що корпорації та підприємці знаходять можливості для обʼєднання своїх співробітників заради благодійної мети навіть в умовах воєнного стану. Вже зареєструвалися та здійснили благодійні внески на 30-й Пробіг корпоративні команди: Філія 9 КНП КДЦ Шевченківського району, команда “Sushi”, Діалог Діагностікс, Ігромаг, АК Кроу Україна, TowerIQ, VUSO team, АЛЬЯНС ЕНЕРГО ТРЕЙД, Нотаріальна Палата України (команда “Нотаріуси України”), Вищий антикорупційний суд, Hilton Kyiv Team, GRUNDFOS Україна, Springs, IT Planet, Rehau Run Club, Univest. Цікаво, що команди обʼєднуватимуть своїх співробітників по світу – в АТ "ПРАВЕКС БАНК", наприклад, понад 100 учасників і близько 20 з них бігтимуть в Італії, а ще долучаться колеги в Грузії та Греції. 

Наразі збирають учасників для формування своїх команд: Sanofi, Grid Dynamics, Creatio від ТЕРРАСОФТ, ZP Law office of Zoriana Pelekh, Newage, АТ “Універсал Банк”, Ощадбанк, Rozetka, TRANSSTONE, MacPaw Run Team, "Крестон Україна", Customertimes, "Резалт Україна".

Також організатори вдячні компанії “Нова Пошта” за те, що виступили партнером проекту та власним коштом доставляють стартові пакети учасників на відділення в Україні. 

Обʼєднуються у команди і військові частини. Команда Бригади Швидкого Реагування 3018 Національної Гвардії України, імені Героя України сержанта Сергія Михальчука (команда “Рубіж” із Гостомеля) вже отримала свої стартові набори та готується до Пробігу. Благодійний внесок здійснили 50 військовослужбовців, які бігтимуть традиційні 5 км в безпечних місцях.

Цікавий факт: з початку повномасштабного вторгнення в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України (у відділенні для дорослих) понад 700 військовослужбовців ЗСУ отримали медичну допомогу! Реципієнт “Пробігу під каштанами” рятує життя всім, хто цього потребує. 

Як долучитися до благодійної ініціативи?

Для учасників, які будуть бігти в Україні: зареєструватися на probig.in.ua, здійснити благодійний внесок 300 грн та вказати у листі дані для відправки стартового пакету на відділення Нової Пошти. 

28 травня 2023 вийти на пробіжку та опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023.

Онлайн участь із країн світу: зареєструватися на probig.in.ua, здійснити благодійний внесок 300 грн (~ 8 доларів або 7,5 євро), завантажити та надрукувати онлайн номерок. Вийти на прогулянку чи пробіжку протягом дня 28 травня, опублікувати фото в соцмережах із тегом #Probig2023. 

Для учасників із за кордону є опції здійснити благодійний внесок в гривні, в доларах та в євро. 

Правила участі окреслено умовами воєнного часу. Із міркувань безпеки учасники не збиратимуться на єдиній локації та в один час. Організатори закликають долучатися до заходу онлайн та виходити на пробіжку/прогулянку в безпечних місцях та реагувати на сигнали оголошення повітряної тривоги під час своїх пробіжок.

Більше інформації на probig.in.ua.
 

#Probig2023

Організатори:

БО “БФ “Пробіг під каштанами”

Київська міська державна адміністрація (КМДА)

Партнер

компанія «Нова Пошта»

Інформаційний партнер:

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»