Як повністю змінити образ за допомогою шкарпеток: добірка look-ів

Здавалося б, такі маленькі і незначні речі, але як сильно вони можуть змінити образ, додати йому яскравості або стати завершальним його штрихом. Шкарпетки 一 це невід’ємний атрибут гардеробу кожної людини. Хтось не надає їм особливого значення і використовує лише для власного комфорту і зручності. Але останнім часом більшість людей почали сприймати шкарпетки як окремий вид одягу, з яким можна створити модні образи, показати власний стиль і проявити себе. Ці мініатюрні речі припали до душі навіть всесвітньо відомим дизайнерам (наприклад, Крістіану Діору), які у своїх модних колекціях надають їм окреме почесне місце. Які ж шкарпетки обрати для себе на кожен день і на свято?

Зараз фешн-індустрія пише власні правила щодо створення шкарпеток, які значно відрізняються від традиційних, до яких ми звикли. Тому нині можна знайти ці вироби абсолютно у різних варіаціях: прозорі і вовняні, мінімалістичні і з малюнками, класичні та яскраві, з мереживом і з люрексом тощо. Кожен може знайти щось на свій смак. Проте виникає питання: як їх носити і з чим поєднувати, щоб це виглядало гармонійно і стильно? Можна орієнтуватися на фешн-ікон, стилістів або просто знаходити в мережі готові образи і намагатися максимально їх повторити. З часом з’явиться “надивленість”, яка допомагатиме самостійно збирати look-и. Але поки що варто виокремити кілька тандемів, які точно будуть виглядати доречно і модно.

Вічна класика: шкарпетки під кеди і кросівки

Таке поєднання 一 в тренді уже кілька десятиліть. Шкарпетки з кедами і кросівками носили навіть у далеких 80-х. На сьогодні такий тандем влучно виглядатиме і зі спортивним одягом, і з сукнями і спідницями, і навіть під класичний піджак з бейсболкою. Головне 一 влучно поєднати кольори і текстури. Прозорі шкарпетки не варто одягати під спортивні штани, а вовняні 一 не кращий варіант для літньої сукні. Якщо образ мінімалістичний, шкарпетки можна обрати яскраві і колоритні. Вони у такому образі слугуватимуть акцентом. Якщо ж образ яскравий, не варто його перенавантажувати яскравими шкарпетками. У всьому має бути баланс.

Будь у тренді: лофери/оксфорди/дербі + шкарпетки

Це один з найпопулярніших і найстильніших поєднань взуття зі шкарпетками, яке можна вдало стилізувати з будь яким одягом. Таке взуття, як лофери, оксфорди і дербі, виглядає досить грубо і масивно. Їх особливо часто поєднують з плісированими спідницями (ніби форма в американських школах). Тому модниці часто під них одягають білі високі або середньої довжини шкарпетки, які гармонійно доповнюють образ. Також під лофери та оксфорди часто одягають яскраві шкарпетки у якості акценту. Такий look особливо полюбляють європейці. Під це взуття також підійдуть люрексові і прозорі шкарпетки для романтичних і ніжних стилізацій.

Шкарпетки під сандалі

Таке поєднання носили ще у далеких 50-х роках. Проте з того часу тренди дещо змінилися. Тепер це не лише лаконічні однотонні бавовняні шкарпетки. На сьогодні під сандалі модно одягати і високі шкарпетки, і яскраві різнобарвні, і з різноманітними принтами, і прозорі. Особливо витончено у такому варіанті виглядають прозорі шкарпетки з візерунком або вироби з мереживом. Такий образ підійде для літньої прогулянки або побачення. Також часто модниці одягають класичні костюми з піджаком і штанами, а зі взуття обирають сандалі, під якими обов’язково мають бути шкарпетки. У цьому варіанті можуть бути яскраві вироби (якщо образ загалом однотонний і стриманий) або мінімалістичні (для гармонійного завершення лаконічного образу).

“Дачний” стиль: шльопанці зі шкарпетками

Останнім часом можна помітити, що чим простіший образ 一 тим він стильніший. І це стосується такого взуття, як шльопанці. Їх взувають під різний одяг: спортивний, кежуал, стріт-стайл, спорт-шик і т. д. А доповнити кожен з них можливо шкарпетками. Їхній вибір залежить від одягу, який ви обрали. Шкарпетки мають гармонійно його доповнювати або слугувати акцентом. Для однотонного і стриманого стріт-стайлу можна обрати яскраві шкарпетки з принтом, а для кежуал-образу з жакетом і шкіряними шортами 一 класичні білі/чорні/сірі вироби.

Шкарпетки з підборами 一 чому б ні?!

Це, мабуть, найекстравагантніший варіант образів зі шкарпетками. Проте він має право на існування. Це поєднання можна найчастіше побачити на модних показах світових брендів. Але як це виглядатиме у реальному житті? Попри незвичайний вигляд шкарпеток з підборами їх можна стилізувати більш лаконічно і просто. Для цього знадобляться, наприклад, класичні туфлі-човники і прозорі шкарпетки (можна з мінімалістичним візерунком, як-от цятки). Також часто модниці одягають яскраві шкарпетки з масивними підборами. Такі варіанти стильно виглядатимуть зі спідницями-плісе або сукнями. Не виключеннями є образи зі шкарпетками і відкритим взуттям на підборах. Часто комбінацію підбори-шкарпетки радять стилісти для образів спорт-шик. Головне, щоб не було занадто. Намагайтеся робити акцент на одному елементі: якщо підбори яскраві, то шкарпетки обирайте лаконічні, і навпаки.

Кожен з цих варіантів буде виглядати модно і стильно, а ваш образ не залишить нікого байдужим. Проте варто пам’ятати, що головне у цій справі 一 власний комфорт і відчуття “як у своїй тарілці”. Одягайтеся так, як вам підказує ваш внутрішній світ. Проявляйте своє “Я” через одяг. Віддавайте волю фантазії. І будьте впевнені, що ваш образ найкращий!