Коростишів практичними справами долучився на Верховинщині до вшанування пам’яті Героїв України, полеглих за Україну

На Верховинщині 23 серпня 2022 року відбулися урочистості до Дня Державного Прапора України та 31-ї річниці Незалежності України “Кольори вічні, як час” на Алеї Героїв України, яка присвячена вшануванню пам’яті полеглим за Україну, в  рамках соціально – відповідального проекту волонтерів та військових  «Дорогами війни… Від Карачуна до Говерли», який реалізовувався в зоні АТО та  операції об’єднаних сил з 2014 року та по сьогоднішній день, проект присвячений вшануванню пам’яті полеглих за Україну в 2014 році, при визволенні Слов’янська та Краматорська від проросійських окупантів, практичними справами вшановано пам’ять  полеглих  за Україну 80-ти представників силових структур України, які загинули при звільненні Слов’янська та Краматорська, вшановано пам’ять в радіусі 300 кілометрів поблизу Слов’янська, створено меморіальний комплекс на горі Карачун, який має свій дублікат в Прикарпатському селищі Верховина, де вшановано пам’ять  місцевих мешканців, які загинули під час російсько – української війни. На вищій точці України горі Говерла знаходиться звернення майбутнім поколінь українців від учасників бойових дій на сході України. В серпні 2021 році на контрольно – пропускному пункту Каланчак встановлено пам’ятний знак «Крим – це Україна».

До урочистостей долучилася делегація з міста Коростишів Житомирської області –  одного з головних центрів гранітодобувної промисловості України- на чолі з міським головою Іваном Коханом. Місто Коростишів вніс вагомий внесок у розвиток даного проєкту.

Завдяки родині  та підприємцям  Олександру Терещенко, Пилипу Ченчику та Заслуженому скульптору України Віталію Рожику, надана допомога у реконструкції та розвитку Алеї Героїв України в селищі Верховина.

Ініціатор та організатор заходу – військовий волонтер Марина Квітка, висловила подяку всім за активну громадянську позицію, за підтримку та допомогу в проведенні заходу, а саме:

Командуючому Сил територіальної оборони України, генерал-майору Ігорю  Танцюрі;

Коростишіввськомі міському голові Івану  Кохану;

в.о. пастиря церкви «Спасіння Христа» міста Коростишів Владиславу Смику;

Заслуженому працівнику промисловості України, директору виробничо-творчого об’єднання «ОРДЕН», голові «Всеукраїнське об’єднання громадян «КРАЇНА», ВГО  «Спілка ветеранів та працівників силових структур України «Звитяга» Олександру Сопову;

раднику голови АТ «Укрзалізниця» Тарасу Володимировичу Пасічнику;

настоятельці УГКЦ жіночого монастиря імені Святого Йосафата, сестрі Василії (м. Львів);

співробітнику торгово-промислової палати м. Полтава  Валентині Володимирівні Вожделаєнко;

директорці центру соціальних служб м. Києва – Ярославі Колобовій;

голові Верховинської селищної ради Василю Мицканюку;

начальнику Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковнику Анатолію  Россіпу;

голові правління обласної громадської організації «Християнська асоціація молоді та сім’ї», громадському діячу Верховинщини Ользі Василівні Соломійчук;

начальнику відділу культури Верховинської селищної ради Оксані Коломийчук;

головному спеціалісту Дмитру Марчуку;

зав. ОМЦ відділу культури Наталії Максим’юк;

начальнику відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Ірині Петрівні;

дітям Верховинщини, за дитячі малюнки;

  підприємцю з Верховини Петру Гріздаку;

ФОП Ігору Володимировичу Савичу;

консультанту з управління та бізнес тренеру Григорію Хмельницькому;

доктору медичних наук, професору, академіку Академії вищої освіти та новітніх технологій, заступнику директора з хірургічної роботи Київської клінічної міської лікарні Миколі Мирославовичу Стецю.

Для підняття бойового духу військових та мирного населення, було організовано патріотичний концерт в якому взяв участь Коростишівський народний гурт “Капелюх” й привітав місцевих жителів селища Верховини патріотичними піснями.

Після чого Іван Кохан та Марина Квітка вшанували пам’ять загиблих з покладанням квітів до пам’ятних знаків, встановлених, за сприяння м.Коростишева , на Верховинщині.

Продовження концерту: