Ткаченко закликає вилучити пропагандистські канали рф з європейських платформ

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав Міжнародну федерацію журналістів до посиленої співпраці щодо притягнення до відповідальності російських загарбників.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Звернувся до Міжнародної федерації журналістів, адже кров вбитих в Україні 12 представників ЗМІ на руках російських окупантів... Ми чекаємо від Міжнародної федерації посиленої співпраці на шляху до притягнення до відповідальності російських вбивць», - написав Ткаченко.

Він звернувся до МФЖ з проханням закликати світ виключити канали російської пропаганди з європейських платформ та негайно застосувати санкції до всіх каналів пропаганди держави-агресора; підтримати трансляцію українського об’єднаного телеканалу «#UAразом».

За словами Ткаченка, журналісти зараз працюють в Україні в екстремальних, небезпечних умовах, будучи у повному спорядженні, потрапляючи у засідки та під обстріли на передовій, ризикуючи життям та здоров’ям.

«Вони фіксують унікальні історії, факти, кадри та фото, які не лише розкажуть Україні та світові всю правду про війну, а й стануть незаперечним доказом брехні окупантів та подвигу українських героїв», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.