Кадровий четвер: Рада призначила чотирьох міністрів

Фото

Верховна Рада на пленарному засіданні 4 листопада призначила чотирьох міністрів уряду Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема, депутати підтримали призначення:

  • Олексія Резнікова на посаду міністра оборони України (273 голоси).

3 листопада Верховна Рада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Резнікова на цю посаду.

До цього Резніков із березня 2020 року був віцепрем'єр-міністром – міністром з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 3 листопада парламент звільнив його з цієї посади.

У 2008-2014 роки Резніков був депутатом Київської міськради VI скликання. Із червня 2014 року – депутат Київради VII скликання. Також обирався заступником міського голови - секретарем Київради. Із квітня 2016 року до вересня 2018 року обіймав посаду заступника голови КМДА.

У вересні 2019 року став представником України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи. Із 5 травня 2020 року - перший заступник голови української делегації в ТКГ.

  • Ірини Верещук на посаду віцепрем'єра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України (260 голосів).

3 листопада Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ірина Верещук - народна депутатка, обрана на позачергових парламентських виборах у липні 2029 року за списком партії "Слуга народу". Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Балотувалася у мери Києва на місцевих виборах 2020 року.

Рада призначила нових міністрів / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

  • Павла Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості (237 голосів).

Напередодні Рада звільнила Олега Уруського з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Того ж дня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення голови Державної митної служби (ДМСУ) Павла Рябікіна на цю посаду.

Рябікін очолював ДМСУ з листопада 2020 року.

  • Юлії Свириденко на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки (256 голосів).

3 листопада з посади першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки звільнили Олексія Любченка.

Того ж дня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення заступниці керівника Офісу Президента Юлії Свириденко на цю посаду.

Свириденко у вересні 2019 року було призначено на посаду заступниці міністра, а з липня 2020 року – першої заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 22 грудня 2020 року указом Президента її було призначено заступницею керівника Офісу Президента.