У Києві відбудеться конференція «Svidomo Made. Підсумки 2021»

«Svidomo Made (Відповідально зроблено в Україні)» ‒ це проєкт Громадської спілки «Made in Ukraine» в партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (MOM) в Україні, спрямований на популяризацію відповідального виробництва і споживання.

20 жовтня 2021 відбудеться конференція проєкту – масштабний захід, на якому будуть представлені досягнення проєкту, а також обговорені виклики впровадження принципів корпоративної сталості серед підприємств малого та середнього бізнесу в Україні.

В програмі заходу:

  1. Кейси відповідальних українських малих та середніх підприємств та  нагородження тих з них, які отримали знак якості Svidomo Made. Наявність знаку якості Svidomo Made на товарах для споживачів буде гарантією того, що компанія відповідально ставиться до навколишнього середовища та своїх працівників, а для виробників – знаком приналежності до нового тренду сталого виробництва та споживання (sustainable production and consumption), та гарантією, що їхній бренд асоціюватиметься із чесною працею, надійністю та відкритістю.
  2. Презентація “Стандарту із корпоративної сталості для малих та середніх підприємств Svidomo Made”. Близько 3-х місяців експерти проєкту працювали над розробкою стандарту, в якому відображені як найкращі світові практики, так і вимоги українського законодавства і який адаптований саме для малого та середнього бізнесу.
  3. Презентація досвіду 15-ти українських компаній, які першими добровільно прийняли експертів проєкту та отримали рекомендації щодо покращення своїх практик. Гості конференції дізнаються як змінилась культура споживання в Україні та до чого призведе тренд «на сталість». А також отримають покрокову інструкцію, як перевести своє «хочу» у своє «можу» в контексті сталого бізнесу.

Також на конференції будуть представлені результати соціологічного дослідження, покликаного продемонструвати, чи існує попит на відповідальне виробництво серед українських споживачів, від чого він залежить та що мотивує підприємців бути свідомими.

Дата: 20 жовтня 10:00-18:10.

Формат: пряма інтернет-трансляції на Youtube-каналі Made in Ukraine: https://youtube.com/channel/UCDaUcLW7GgL8xZZ_qAN2xiA

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації:

https://forms.office.com/r/9KbXY1CPuX

*Захід буде відбуватись згідно із дотриманням рекомендацій Уряду України та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо пом'якшення наслідків COVID-19.

Проєкт Svidomo Made реалізується за фінансової підтримки Фонду міжнародного розвитку МОМ (IDF) та Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID).  Та об’єднує спільноту українських виробників та споживачів, що дотримуються принципів сталого підприємництва за 6 напрямками:

  • повага до прав людини;
  • гідна оплата праці;
  • безпечні умови робочого місця;
  • відмова від дитячої та примусової праці;
  • захист та збереження довкілля;
  • прозорість ланцюгів постачання.

Ключовою особливістю проєкту є його спрямування на малий та середній бізнес, а також акценти на екологічний, та соціальний аспекти сталого розвитку.