У Миколаєві відбулася презентація книги “Позивний “Касандра”, літо-2015″

У Центральній бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького в Миколаєві 8 червня відбулась презентація книги “Позивний “Касандра”, літо-2015″ авторки Оксани Чорної , волонтерки та учасниці бойових дій на сході країни.

Незважаючи на рясний дощ, послухати розповідь про книгу, про події, в яких брали участь герої твору та авторка, зібралось багато небайдужих.

Перша презентація книги відбулась у “Ветеранському наметі”, який став своєрідною родзинкою під час “Книжкового арсеналу” у Києві.

Привітати авторку приїхав учасник АТО, заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко, завітали Геннадій Молчанов, письменник, художник та атовець, побратими з 28-ї механізованої бригади, миколаївські волонтери та багато інших. Участь у заході взяв й представник Служби у Миколаївський області Павло Саєнко.

Авторка на початку війни була волонтером, а в подальшому прийняла присягу, ставши водієм-санітаром в третьому механізованому батальйоні 28-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Її книга – це реальні історії про про мужність і страх, про бійців та волонтерів, про тих, хто загинув у боротьбі, і тих, хто вцілів для того, щоб жити і боротьбу продовжувати.

Три місяці війни і кількадесят історій без терміну давності під однією обкладинкою. Саме бої 28-ї бригади за Мар’янку літом 2015-го висвітлено у оповіданнях, що легли в основу книги. Напруга боїв, втрати побратимів, перемоги та поразки, пам’ять про живих та полеглих, жінка на війні – ось так, в декількох словах, можна лише поверхньо передати зміст книги накоротко. Три місяці війни і кількадесят історій без терміну давності під однією обкладинкою.

Після перезентації, за традицією, бажаючи могли придбати книгу та отримати автограф авторки.