Ансамбль «NotaBene». «На кінець часу»

11 квітня – Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів. Саме цього дня Ансамбль «NotaBene» у складі блискучих київських музикантів представлять свою нову концертну програму.

У першому відділенні прозвучить «Квартет на кінець часу» («Quatuor pour la fin du temps») Олів’є Мессіана (1908 – 1992), твір, створений композитором 1941 року у німецькому концтабрі, де й уперше виконаний просто неба під рясним дощем за участю в’язнів – професійних музикантів. Партію фортепіано на розстроєному інструменті виконував сам автор. У передмові до Квартету композитор зазначив, що твір написано під впливом останньої книги Нового Завіту – Апокаліпсису (Об’явлення Івана Богослова), де є такі слова: «І бачив я Ангела, що сходив із неба. Був одягнений він у хмару, і над головою його веселка була, а обличчя його як стовпи вогняні… Ангел, що я бачив його, стояв на морі і на землі, і зняв він до неба правицю свою та й поклявся Живучим на віки вічні, хто створив небо і те, що в ньому, і землю та те, що в ній, і море й те, що у ньому, що часу більше не буде…».

Центром другого відділення концерту стане знаменита повість-казка Антуана де Сент Екзюпері «Маленький принц», своєрідний маніфест естетики екзистенціалізму. У виконанні майстра художнього слова Олександра Рудька твір постане як моноспектакль в обрамлені музики французьких композиторів.

«НА КІНЕЦЬ ЧАСУ»

ОЛЕКСАНДР РУДЬКО (художнє слово)

А. Сент-Екзюпері – «Маленький принц»

О. Мессіан – Квартет «На кінець часу»

Твори К. Дебюссі, Г. Форе, М. Равеля

Ансамбль «NotaBene» -

РОМАН ЛОПАТИНСЬКИЙ (фортепіано)

ЮРІЙ НЕМИРОВСЬКИЙ (кларнет)

МАКСИМ ГРІНЧЕНКО (скрипка)

АНДРІЙ ПАВЛОВ (скрипка)

ІВАН ГРИЦИШИН (альт)

АРТЕМ ПОЛУДЕННИЙ (віолончель)

Квитки онлайн