Срібні кільця: різновиди прикрас і особливості їх вибору

Срібні кільця - одні з найдавніших аксесуарів, історія яких налічує тисячоліття. Спочатку їх використовували виключно для демонстрації свого статусу, проте з плином часу кільця почали носити і прості люди, які могли дозволити собі покупку виробів з дорогоцінних металів.

Зараз купити срібні кільця може практично кожен, проте є кілька питань: якими бувають такі аксесуари, і чим керуватися під час вибору прикраси?

Різновиди срібних кілець

Прикраси з благородного металу срібного кольору досить універсальні. Вони, як правило, відмінно поєднуються як з діловими, святковими і повсякденними образами. Всі кільця прийнято ділити на три групи:

  • ті, які одягаються на підставу пальця. Це найпопулярніший тип прикрас: їх носять як чоловіки, так і жінки будь-якого віку;
  • фаланговом. Вони дещо менше звичних прикрас і призначені для шкарпетки на першій або другій фаланзі;
  • вироби для пальців ніг. Особливою популярністю такі вироби користуються у представників Сходу.

Крім того, срібні кільця бувають:

  • масивні і маленькі;
  • з камінням або без;
  • з емаллю або без неї.

Як визначити розмір кільця домашніх умовах?

Щоб срібний перстень ідеально село на палець, потрібно, перш за все, дізнатися свій розмір. Зробити це можна в домашніх умовах. Вам знадобитися всього лише три речі: нитка, лінійка і калькулятор.

Обмотайте нитку навколо пальця, а потім виміряйте її довжину. Отримане число переведіть в міліметри і розділіть на число Пі, рівне 3,14. Результат і буде вашим розміром. Наприклад, 58 / 3,14 = 18,4.

Вибираючи прикраси, звертайте увагу не тільки на розмір срібного аксесуара, але і на загальну стилістику прикраси. Якщо ви хочете, щоб ваш образ був ніжним, вибирайте тонкі кільця або вироби з каменями. Підбираєте прикраса для повсякденного носіння? Тоді зверніть увагу на масивні моделі.

Догляд за срібними кільцями

Як відомо, срібло - дуже примхливий метал, тому і догляд за ним потрібен відповідний. Команда інтернет-магазину Minimal Silver підготувала для вас кілька порад, завдяки яким ваші прикраси будуть залишатися блискучими і не потемніють.

Отже:

Знімайте прикраси під час прибирання. Контакт із засобами побутової хімії може привести до потемніння прикраси або появи нальоту.

Відмовтеся від шкарпетки кілець під час занять спортом. Часте зіткнення з іншими металевими предметами призведе до появи подряпин на нашому улюбленому аксесуарі.

Зберігайте прикраси в спеціальних скриньках з м'якою внутрішньою оббивкою. Завдяки їй вони не ушкодяться.

Якщо виріб не вкрите родием, уникайте контакту з водою і не залишайте прикраси в приміщеннях з підвищеною вологістю. Це призведе до появи нальоту і потускнению прикрас.

До речі, останнє правило не поширюється на морську воду. Завдяки наявності солі вона не шкодить срібним прикрасам.