На Вінниччині продовжено програму оплати навчання атовців та їхніх дітей

Вінницька обласна рада продовжила програму компенсаційних виплат за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей 2017-2018 навчального року.

Відповідне рішення депутати ухвалили у четвер в ході позачергової сесії обласної ради.
Депутати обласної Ради затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційної виплати за навчання учасників антитерористичної операції та їхніх дітей протягом І та II семестру 2017-2018 навчального року на контрактній формі навчання денного відділення вищих навчальних закладів Вінницької області І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу. 
Аналогічну компенсацію отримають і студенти, які вперше здобувають освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» та освітніми ступенями «бакалавр» та «магістр» незалежно від форми власності закладу, в межах коштів, виділених з обласного бюджету на вказані цілі.
Для отримання компенсаційної виплати за навчання один з батьків (усиновитель, опікун) дитини звертається до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою до 14 серпня 2018 року.
Контролюватимуть виконання даного рішення постійні комісії обласної Ради з питань учасників АТО, бойових дій, Революції гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю та з питань бюджету, фінансів та обласних програм.