Лютий квітень, хокей та шлюбні ігри

Фото тижня

Події семи днів, що минули, - в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Цьогоріч віряни східного і західного обрядів святкували Великдень одночасно.

У храмі Гробу Господнього у Велику суботу зійшов Благодатний вогонь, який з Єрусалима доправили до Києва, звідки його розвезли усім єпархіям. На фото: правлячий архієрей УПЦ МП митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука із Благодатним вогнем під час Великоднього богослужіння у запорізькому храмі-каплиці Святої рівноапостольної княгині Ольги.

Згідно з християнським віруванням, Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового та є святинею для всіх вірян. На фото: учасники Великоднього богослужіння на території Києво-Печерської лаври.

Усі, хто прийшов на нічні Великодні богослужіння, мали змогу взяти Благодатний вогонь  до своїх осель. На фото: президентська родина біля Володимирського собору.

Ті ж, хто на всеношну не пішли, зібралися біля храмів освячувати великодні кошики вже зранку. 

Охочі зробити великодню програму насиченішою випробовували своє щастя у 22-метровому "Великодньому тунелі бажань" на Михайлівській площі.

Тим часом молодь урізноманітнила святкування традиційними гаївками та забавами в рамках фестивалю "Великдень у гаю" на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай).

А найбільші відчайдухи наступного дня пішли у центр Львова, де попри низьку температуру на площі Ринок влаштували водні баталії. Для відзначення Обливального понеділка у місті навіть перекрили рух електротранспорту.

Тим часом у Запоріжжі 15 квітня святкували 99-ту річницю визволення міста від більшовиків полковником армії Української народної республіки (УНР) Петром Болбочаном. Учасники "Маршу відважних" – представники Національного корпусу, Правого сектору та ВО "Свобода" – пройшли центральним проспектом із запаленими смолоскипами.

Українці думали, що березень 2013-го був апогеєм несправедливості від весняної погоди – з тим апокаліптичним снігопадом, що спричинив транспортний колапс. Поки не настав квітень 2017-го і вже розквітлі, з зеленим листячком дерева не засипало снігом "до самих абрикос". На фото: наслідки снігопаду у Дніпрі.

Циклон змусив перевеснувати зиму жителів східних, центральних та південних областей України. На фото: наслідки снігопаду в Харкові.

Припорошена снігом зелень в Одесі стала сюрпризом для тих, хто приїхав сюди поніжитися під весняним сонечком на пляжах. А натомість довелося спостерігати за штормовими хвилями.

І хоча Запоріжжя також зазнало удару стихії, працівникам цеху гарячої прокатки тонкого листа ПАТ "Запоріжсталь" на холоднечу нарікати годі. Робота тут кипить у жовтогарячих барвах.

Майже готова: такою головна арена пісенного конкурсу "Євробачення-2017" зустріла учасників фінального прес-туру в середу, 19 квітня. Як обіцяються організатори, арка сцени зможе ставати і берегом річки Дніпро, якою пропливатиме намистина з логотипа, і квітковим вінком. Детальніше про це читайте тут.

А поки на сцені тривають приготування, запорука успіху яких – чистота. Тим паче під час візиту гостей.

Водночас Київ уже готовий приймати учасників чемпіонату світу з хокею-2017 у дивізіоні ІА, що триватиме 22-28 квітня. Напередодні, у четвер, 20 квітня, перед столичним Палацом спорту урочисто відкрили "хокейне містечко". Тут можна дивитися усі матчі та вболівати за національну збірну. Працює "містечко" щоденно з 12:00 до 22:00, на території облаштовано фуд-корти, зони відпочинку і розваг для дітей. 

Перемогу в номінації "Найдобріша акція тижня" отримує світлина з мітингу за цирк без тварин, який відбувся у Парку імені Тараса Шевченка до Міжнародного дня цирку.

Тим часом у тварин дикої природи весна у повному розпалі. Тільки-но відчувши легкий подих теплої пори, представники фауни  перелаштовуються на більш романтичний настрій і розпочинають свої шлюбні ігри.