Вінниччину планують охопити GPS-контролем пасажирського транспорту

Вінниччина має усі шанси стати першим регіоном, де буде впроваджена система GPS-контролю роботи пасажироперевізників.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА .

«Це надзвичайно важливий крок. Фактично, це серцевина тієї роботи з контролю пасажироперевезень, яка здійснюватиметься в найближчій перспективі. Наша задача – за три-п’ять років вибудувати принципово нову, якісну, проєвропейську модель управління системою перевезення населення на міжміських маршрутах автомобільним транспортом із залученням найсучасніших технологій. Зрозуміло, що це непросто, але в цьому напрямку потрібно рухатися», - сказав на апаратній нараді голова Вінницької     ОДА Валерій Коровій.

Зазначається , що над упровадженням системи контролю перевізників за допомогою GPS наразі працює департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, тож Вінниччина має усі шанси стати першим регіоном, де вона запрацює.

Запровадження GPS-системи дасть можливість здійснювати чіткий контроль за регулярністю, дотриманням розкладу руху та схем маршрутів перевізникв. Програмне забезпечення може встановлюватися на будь-який ПК чи смартфон, що має доступ до Інтернету, і дозволяє спостерігати за рухом транспортних засобів в режимі онлайн. Відтак, можна буде відстежувати відстежувати такі параметри, як марка та номер транспортного засобу, ідентифікація водія, показники швидкості, географічні координати, фіксація перевищення швидкості – факт, місце, відрізок, час перевищення, рух та стоянка автотранспорту, а також низка інших даних.

Окрім того, програмне забезпечення дозволить створювати окремі спеціалізовані звіти, залежно від поставлених завдань, що сприятиме переходу на більш високий рівень моніторингу перевезень.