Студентам-вінничанам з числа постраждалих від АТО компенсують вартість навчання

Депутати обласної Ради затвердили список з 169 студентів, яким профінансують вартість навчання за ІІ-й семестр коштом обласного бюджету. З них -  99 це студенти вищих навчальних закладів та 70 учнів технікумів та училищ. Йдеться про одноразову компенсаційну виплату учасників бойових дій в АТО та їх дітей та дітей учасників антитерористичної операції, які залишились напівсиротами. 

Рішення було прийнято у вівторок на пленарному засіданні чергової сесії обласної Ради сьомого скликання, передає Укрінформ із посиланням на інформацію Вінницької обласної Ради.

Загальна сума компенсації вартості навчання за ІІ-й семестр 2016 року складає 687 тис 945 грн.

Під час обговорення була внесена пропозиція включити у програму і студентів заочної форми навчання. 

Як повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна, компенсаційна виплата нараховуватиметься тільки за один семестр 2016 року.

- Але з 1 січня  2017го планується соціальна стипендія, яка буде виплачуватися студентам – учасникам АТО та їхнім дітям, - додала Наталя Михайлівна. Вона буде становити 1000 грн. У такому випадку виплату стипендії студентам очної форми навчання буде здійснювати держава, а студенти – заочники зможуть претендувати на компенсаційну виплату з обласного бюджету.

Окрім того, депутати схвалили внесення змін до Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки. Зміни враховують потреби на фінансування: забезпечення соціальної адаптації та надання психологічної допомоги учасникам АТО, в тому числі демобілізованим та членам їх сімей; сприяння інститутам громадянського суспільства у проведенні заходів реабілітації та соціальної адаптації демобілізованих військовослужбовців. Загальна сума на ці потреби складає близько 400 тис. грн.