Більше тисячі російських атлетів причетні до допінг-скандалу

Більше тисячі російських спортсменів, у тому числі призерів Олімпійських ігор, отримали вигоду з "допінг програми", що спонсорувалася цією державою протягом 2011-2015 років.

Про це йдеться у другій частині доповіді Річарда Макларена, канадського юриста, голови комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з розслідування звинувачень у допінг-махінаціях на Олімпіаді-2014 в Сочі, повідомляє BBC

"У другій частині доповіді були підтверджені факти підмін допінг-проб російських спортсменів на Олімпійських іграх у Сочі у 2014 році. Сстало відомо, що допінг-проби двох росіян, які завоювали 4 золоті медалі Олімпіади-2014, були фальсифіковані, підозрюються також п'ять медалістів Ігор 2012 року у Лондоні. Імена цих спортсменів поки не розголошуються", - зазначається у повідомленні.

На думку Макларена, техніки підміни проб і приховування допінгу після Сочі-2014 стали звичайною практикою для Московської антидопінгової лабораторії і використовувалися у багатьох літніх та зимових видах спорту.

Першу частину доповіді Макларен представив 18 липня. WADA відзначала, що допінг у Росії систематично використовувався з 2011 по квітень 2015 року. У системі покриття допінгу були замішані спецслужби Росії та владні структури.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення продовжити санкції щодо Росії, введені через допінговий скандал.