Відкрилася Віденська конференція з міграції 2016

Розпочалися сесії щодо майбутньої перспективи європейської міграційної політики 

(Відень, 10.11.2016) Віденська конференція з міграції  2016, організована Міжнародним центром розвитку міграційної політики (ICMPD), відкрилася вчора у святковій залі Міністерства закордонних справ Австрії. Генеральний секретар ICMPD Міхаель Шпінделеггеро писав мету конференції в контексті саміту ООН у справах біженців і мігрантів, який пройшов 19 вересня цього року: «Ми хочемо обговорити і проаналізувати результати Нью-Йоркської декларації для біженців і мігрантів на європейському рівні, а також розробити можливі сценарії реалізації, які були б вигідними як для біженців, так і для держав».

На першому засіданні виступили такі політики високого рангу, як комісар з питань розширення Йоханнес Хан, міністр закордонних справ Мальти Джордж У. Велла і генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр. Завдяки таким експертам, як директор Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Європі Вінсент Кошетель і заслужений старший науковий співробітник і почесний президент Інституту міграційної політики Димитрій Пападеметріу, будуть проілюстровані нові перспективи для нової європейської міграційної політики.

Після вступного слова австрійського міністра внутрішніх справ Вольфганга Соботки і основних тезисів Оксфордського економіста і радника федерального уряду Німеччини Пола Кольєра, понад 200 зарубіжних учасників у Віденському палаці Хофбург обговорили два ключові питання: захист біженців в Європі та необхідне фінансування, а також міжнародне співробітництво в контексті спільної європейської міграційної політики. На чолі з ICMPD, експерти з наукових кіл, політики, представники громадянського суспільства і міжнародних організацій поділилися думками та аналізом ситуації.

Генеральний директор ICMPD зазначив, що фундаментально важливо для майбутнього «створити нові комплексні моделі, які гарантуватимуть збереження і впорядкування міграції». Крім того, він наголосив на важливості «створення перспективи в країнах, які відправляють біженців, через стійкі партнерські зв'язки». Зрештою, він підкреслив, що Європа лише тоді може гарно працювати, «якщо вона діє об'єднано як всередині, так і ззовні по відношенню до сусідів і країн походження». Шпінделеггер розглянув Міжнародний центр з розвитку міграційної політики як «платформу, яка виступає в якості посередника між теорією і практикою, експертами і політиками, яка прокладає шлях до створення таких умов, які сприятимуть реальному покращенню».

http://www.vienna-migration-conference.org/

http://refugeesmigrants.un.org/declaration

Контакти для ЗМІ:

Бернард Шрагль

ICMPD – Координатор з комунікацій та ЗМІ

T: +43 1 504 4677 2444

E: bernhard.schragl@icmpd.org

www.icmpd.org