Переможців конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня» відзначили у Миколаєві

У Миколаєві підбили підсумки та нагородили переможців обласного авторського пісенно - літературного конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наш конкурс «Перлини півдня» - це яскравий приклад того, як можна, будучи інвалідом, бачити світ кращим. Це приклад жити активним життям для тих, хто перебуває стані депресії і невизначеності. Ми радіємo талантам цих творчих людей. Губитися не треба, треба шукати місце де можна використати свій талант», - зазначила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Ольга Сивопляс.

Головною метою конкурсу є сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації інвалідів засобами мистецтва, пошук нових талантів та їх підтримка. Конкурс проводився за трьома жанрами: авторська пісня, поетичний твір та проза. Участь у ньому взяло біля 50 осіб з обмеженими можливостями, серед них 9 інвалідів першої групи.

Люди з особливими потребами читали свої вірші, есе, виконували пісні. Слухаючи їх, розумієш: так, вони не можуть ходити без допомоги, вони не бачать, не чують, але вони так тонко відчувають життя, так люблять його, що будь-яка здорова людина може повчитися у них мистецтву жити.

Також у цей день було проведено чудову виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва «Дзвони сердець», учасниками котрої також стали інваліди. На суд відвідувачів представлено картини, різноманітні вироби з глини, соломи, пластику і навіть звичайних газет. Весь цей матеріал в умілих руках перетворився в маленькі мистецькі шедеври. Особливо приваблювали до себе ляльки ручної роботи в різних іпостасях, картини з піря, солом’яний посуд.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко вручила переможцям та учасникам конкурсу подяки від обласної ради та облдержадміністрації за активну громадську позицію та майстерність.