На Вінниччині відкрили ще одну філію Центру для дітей і молоді із функціональними обмеженнями

На Вінниччині відкрито ще одну філію комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Подія відбулась у середу, 25 травня, у смт Вапнярка Томашпільського району.

Символічну червону стрічку перерізали голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна, директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко, президент Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталія Скала.

На свято також завітали народний депутат України Іван Спориш, керівники районної влади, отримувачі послуг і працівники філій центру «Обрій», їхні рідні та представники місцевої громади.

«Нинішня подія – крок до інтеграції діток, які мають обмежені можливості, у навчання, життя, цивілізований світ. Десять років тому, завдяки акумуляції місцевих ресурсів, було створено перший в Україні центр у селі Гнаткові Томашпільського району, який працює і сьогодні. Підтримую пропозицію, що для потреб цих особливих діток потрібно розробляти державну програму - тоді ми всі разом робитимемо спільну добру справу», - зазначив, звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Очільник депутатського корпусу Вінниччини висловив щиру вдячність працівникам Вінницького обласного центру «Обрій» та Гнатківської філії за їхню щоденну копітку працю, а також особливу подяку президенту Міжнародної Благодійної фундації «Світло Миру» Наталії Скалі, яка впродовж багатьох років здійснює підтримку цих закладів.

А.Олійник має надію, що до цієї благородної місії доєднаються й інші благодійники, а у новоствореному закладі зможуть отримувати послуги діти і молодь з інших районів області, прилеглих до Вапнярки.

Під час відкриття Центру, голова облРади вручив диплом керівникам району за перемогу у 13-му обласному Конкурсі проектів розвитку територіальних громад Вінницької області, за розробку проекту «Наші мрії». Кошти, виділені на реалізацію цього проекту, скерують на придбання автобуса для підвозу отримувачів послуг до закладів.