Вінничани на честь «іменин» відправили подарунки 9-му мотопіхотному батальйону

На честь другої річниці створення 9-го мотопіхотного батальйону територіальної оборони, який базується на передовій поблизу міста Попасна Луганської області, вінничани відправили їм подарунки.

Про це у четвер, під час відправлення благодійного вантажу та подарунків, повідомив голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

«Відправляємо благодійний вантаж, зібраний громадою області, та позашляховик у розташування наших земляків – 9-го мотопіхотного батальйону територіальної оборони, які зараз несуть службу в зоні АТО поблизу Попасної. Волонтери доправлять його хлопцям, які служать на першій лінії. А також, з нагоди другої річниці підрозділу, - грамоти від обласної Ради та облдержадміністрації усім військовим, яких на відзнаку подало керівництво батальйону», - повідомив А. Олійник.

За його словами, нагородять грамотами і волонтерів, які опікувались  батальйоном і допомагають бійцям і досі.

Загалом, у подарунок «іменинникам» громада зібрала шість вантажних «бусиків» харчів та гостинців, а самооборонці за кошти благодійників придбали для вінницької «дев’ятки» ще й позашляховик «Ніссан-Наварро».

«Хотів би подякувати тим депутатам, які приймали рішення про створення підрозділу і його фінансування у розмірі перших трьох мільйонів гривень, щоб у наших воїнів було усе необхідне, починаючи зі шкарпеток. Ми пройшли цей шлях, не зважаючи на те, що в державі не було напрацьованих механізмів, хто за що повинен відповідати», - підкреслив голова облради.

Доправлять вантаж волонтери у супроводі першого заступника голови Вінницької облради Людмили Щербаківської та депутатів обласної Ради Григорія Зозулі та Михайла Повшедного.