Що там з Вашою мотивацією?

Друзі, ми знаємо, що час від часу на Вас може нападати прокрастинація і тоді ніяка вмотивованість не допоможе. Ми хочемо відновити Вашу процездатність і нагадати Вам, навіщо Ви все таки мусите вчити англійську!

1. Для початку запитайте себе “Чи справді мені потрібна іноземна мова і яка була моя початкова мета?”. Якщо Ваші обставини змінились, то знайдіть нову ціль вивчення мови, адже це основа успіху будь-якого заняття.

2. Відштовхуючись від Вашої мети, визначте який саме рівень володіння мовою Вам потрібен. Наприклад, для подорожей Вам знадобиться середній рівень англійської, тоді як для професійного використання - вище середнього. Тоді залежно від цього рівня Ви можете встановити для себе дедлайн виконання завдання, а саме вивчення англійської. Ми наведемо Вам приблизні дані, отримані з міжнародних досліджень, з орієнтовною кількістю годин, які потрібні для опанування конкретного рівня англійської:

Beginner/Elementary (до 1500 слів) - 90-100 годин

Pre-Intermediate (1500-2000 слів) - 180-200 годин

Intermediate (2750-3250 слів) - 350-400 годин

Upper - Intermediate (3250-4000 слів) - 500-600 годин

Advanced (3750-4500 слів) - 700-800 годин

Proficiency (4500-5000 слів) - 1000-2000 годин

До прикладу, на даний момент у людини нульовий рівень і вона хоче досягти Intermediate, на який потрібно 350-400 годин. Припустимо, що вона може виділяти щодня по 1 годині на заняття, тож їй знадобиться  1 рік для опанування цього рівня.

3. Уявіть, як англійська змінить Ваше життя. Тобто фактично візуалізуйте свою ціль. Це також може бути пов’язано не лише з кінцевою метою вивчення англійської, а просто бути супутніми перевагами знання англійської. Наприклад, Ви зможете дивитись фільми мовою оригіналу та розуміти англомовні пісні. Перелік цих речей буде підбадьорювати Вас у моменти труднощів.

4. Розділяйте Ваші завдання на міні-цілі. Припустимо, у Вас є велика мета вивчити англійську на рівень Advanced, проте немає сенсу досягати її зразу - краще поставити собі маленькі завдання і досягати їх щомісяця. Так Ви відчуватимете задоволення собою та бачитимете результат своєї роботи.  

5. Додавайте приємні дрібниці у процес вивчення мови. Наприклад, зберіть історії успіху інших людей та надихайтесь ними, вчіть англійську у своєму улюбленому кафе, а ще привийте собі любов до англійської через музику, літературу чи культуру.

Надихайтесь ідеями та вчіть англійську із задоволенням!