У Києві підрядника підозрюють у розкраданні понад 3,5 мільйона на ремонті мостів і розв'язок

У Києві повідомили про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння понад 3,5 млн грн бюджетних коштів під час ремонту Північного та Південного мостів і транспортних розв'язок у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва повідомили про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, між комунальним підприємством «Київавтошляхміст» та приватним підприємством у 2022 році був укладений договір на виконання аварійних, відновлювальних робіт із заміни гідроізоляції на Північному й Південному мостах, а також на естакадах і транспортних розв’язках.

Керівник підрядної організації вніс відомості до актів виконаних робіт, зазначивши, зокрема матеріали, не передбачені договором і тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проєкту.

Також були виконані додаткові роботи, не передбачені кошторисом і договором, що також призвело до додаткових витрат.

Читайте також: Збитки у понад ₴2,5 мільйона - на Київщині судитимуть підрядника за неякісний ремонт автодоріг

Висновком експертів підтверджені збитки столичній громаді на понад 3,5 млн грн.

Раніше в межах цього кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру керівнику й головному інженеру комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу керівнику підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області викрили керівника філії державного підприємства «Укрветсанзавод», яке забруднило тушами померлих тварин понад 1,3 га земель.