БЕБ заарештувало керівника товариства за заволодіння коштами Київпастрансу

Бюро економічної безпеки спільно з Департаментом стратегічних розслідувань НПУ затримали керівника підприємства, якого підозрюють у заволодінні понад 13 млн грн коштів Київпастрансу.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"Детективи Бюро економічної безпеки України спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань НПУ на підставі ухвали Шевченківського районного суду м. Києва затримали керівника підприємства, якого підозрюють у заволодінні понад 13 млн грн державних коштів. Фігурант майже два з половиною роки переховувався від слідства", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства разом зі службовими особами Київпастрансу уклали договір про надання послуг з реконструкції трамвайної лінії. До договору підряду на виконання робіт вони внесли недостовірні відомості, таким чином заволоділи коштами комунального підприємства в особливо великому розмірі. Державному бюджету України завдано збитків на суму понад 13 мільйонів гривень.

Читайте також: Посадовицю Деснянської РДА підозрюють у розтраті870 тисяч на ремонті укриття

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. На даний час досудове розслідування триває.

Досудове розслідування здійснюють детективи БЕБ, оперативний супровід - Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції, процесуальне керівництво прокурори Офісу Генерального прокурора.

Як повідомлялося, нещодавно БЕБ на Київщині забезпечило відшкодування до бюджету 4,4 млн грн несплачених податків.