Послугами Київського центру зайнятості цьогоріч скористалися понад 26 тисяч громадян

Послугами столичної служби зайнятості від початку року скористалися 26,3 тисячі громадян, з них 5,6 тисячі осіб забезпечено роботою за сприяння фахівців служби.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

"З початку 2023 року 26,3 тис. громадян скористалися послугами столичної служби зайнятості, зокрема, 5,1 тис. представників соціально вразливих категорій населення; 19,2 тис. мали статус зареєстрованого безробітного", - зазначають у КМЦЗ.

За інформацією відомства, 5,6 тис. громадян забезпечено роботою за сприяння Київського МЦЗ.

Крім того, за цей період 23,4 тис. жителів Києва отримали профорієнтаційні послуги, а 225 громадян пройшли професійне навчання за сприяння служби зайнятості.

Зазначається, що 619 мешканців столиці отримали ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. За даними КМЦЗ, у столиці є попит на такі професії та спеціальності: «Психологія», «Медсестринство», «Соціальна робота», «Середня освіта (за предметними спеціалізаціями)», «Маркетинг», «Інженерія програмного забезпечення», «Водій автотранспортних засобів», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» тощо.

Повідомляється, що від початку року 335 киян узяли участь у громадських та інших тимчасових роботах.

Водночас від початку року 4,4 тисячі роботодавців Києва поінформували столичну службу зайнятості про наявність 25,1 тис. вакансій. Найбільше їх в оптовій і роздрібній торгівлі (17%), у сфері освіти (15%), в державному управлінні й обороні (14%), на транспорті (10%), у закладах охорони здоров’я та на підприємствах переробної промисловості (по 9%).

Читайте також: Ситуація на ринку праці все ще лишається складною - НБУ

У службі зайнятості інформують, що найчастіше роботодавці столиці шукають працівників сфери торгівлі та послуг (продавці продовольчих товарів, продавці-консультанти, кухарі, охоронці, соціальні робітники, помічники вихователів, перукарі). Стабільно високий попит на кваліфікованих робітників: водіїв автотранспортних засобів, електромонтерів, слюсарів різних спеціальностей, швачок, монтажників, електрогазозварників, робітників з комплексного обслуговування будинків, малярів. Також у попиті професіонали: сестри медичні, вчителі, вихователі, фармацевти, інженери, лікарі, психологи, музичні керівники, економісти.

За даними КМЦЗ, середня зарплата у вакансіях становить 14,2 тис. гривень.

Як повідомлялося, у Міністерстві економіки працюють над рішеннями для ринку праці, які дозволять аналізувати та прогнозувати його розвиток в умовах війни та повоєнної відбудови.