ВРП звільнила «суддю Майдану» з посади судді Дарницького райсуду Києва

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Сергія Пойду з посади судді Дарницького райсуду Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Відповідне рішення ВРП ухвалила під час засідання у вівторок, інформує пресслужба.

“Вища рада правосуддя прийняла рішення про звільнення Сергія Пойди з посади судді Дарницького районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Сергій Пойда очолював Дарницький суд з липня 2012 року. Під час Євромайдану він виносив неправомірні рішення про арешт затриманих активістів. Зокрема, ув’язнив 3 учасників Революції Гідності, а також позбавляв водійських посвідчень за поїздку до Межигір’я.

Читайте також: Розстріли на Інститутській: суд оголосив вирок ексберкутівцям

Це дало підстави Вищій раді юстиції рекомендувати Верховній Раді звільнити Пойду з посади за порушення присяги. 29 вересня 2016 року народні депутати проголосували за відповідну постанову. Водночас Пойда оскаржив це рішення. Зрештою у вересні 2021 року Касаційний адміністративний суд (КАС) Верховного суду визнав незаконним звільнення колишнього голови Дарницького районного суду Києва Сергія Пойди.