Біля будівлі КМДА підняли прапор України

Фото, відео

Біля Київської міської державної адміністрації підняли прапор України.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні, в День Державного Прапора України, за традицією, підняли наш синьо-жовтий стяг біля Київської мерії. Національний прапор – це один із символів державності і єдності нашого народу. Український прапор став ще й оберегом, з яким ідуть в бій наші захисники та захисниці, відстоюючи незалежність і свободу України у війні, з якою вдерлася в нашу країну росія», – написав Кличко.

Біля будівлі КМДА підняли прапор України / Фото: КМДА

Він зазначив, що з державним прапором українці виходили і на Майдан у боротьбі за демократію і європейське майбутнє нашої держави.

«Ще до офіційного проголошення незалежності України синьо-жовтий прапор майорів над багатьма українськими містами і селами. У Києві вперше державний прапор, освячений у Софійському соборі, офіційно підняли 24 липня 1990 року – на флагштоку перед будівлею Київської міської ради», – додав міський голова.

Читайте також: В Одесі на маяку розгорнули 18-метровий прапор України

Як повідомлялося, 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Свято встановлене на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України, згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

У 2009 році були внесені зміни до цього указу, та заснована щорічна офіційна церемонія підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Фото: КМДА