У Києві групу рейдерів судитимуть за спробу заволодіння активами 28 підприємств

У Києві перед судом постануть 11 учасників групи, які за підробленими документами намагалися незаконно заволодіти майном 28 приватних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Дарницька окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно 11 учасників групи, які намагалися незаконно заволодіти майном товариств за підробленими документами (ч. 3 ст. 28 ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 28 ч. 2, 3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: В Одесі депутата облради та його дружину підозрюють у розкраданні понад ₴24 мільйонів

Слідство встановило, що зловмисники планували заволодіти корпоративними правами 28 приватних підприємств.

Загальна сума статутного капіталу цих підприємств становить майже 17 млн грн, а також на праві власності їм належать 45 земельних ділянок і 122 об’єкти нерухомості на території України.

Зловмисників затримали під час спроби посвідчення на підставі підроблених документів довіреностей, які надають право на переоформлення прав власності на вказані активи.

Читайте також: На Полтавщині знешкодили рейдерів, які зазіхнули на завод дитячого харчування

Обвинувальний акт відносно учасників групи, у тому числі щодо двох організаторів, скерований до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у Києві повідомили про підозру керівнику та 14 учасникам угруповання, які шляхом погроз та підроблення документів захоплювали майно та землі гаражних кооперативів.