У серпні оголосять тендер щодо реставрації мосту Патона

Служба відновлення у Київській області наприкінці серпня 2023 року оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мосту імені Євгена Патона.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство відновлення за результатами огляду ключових столичних мостів Комісією з перевірки стану мостових споруд, передає Укрінформ.

«Перший етап оцінки стану мостів почався зі столиці. На черзі – мостові споруди в інших регіонах. Особливу увагу приділимо позакласним об’єктам з великою інтенсивністю руху та важливими з точки зору логістики і мобільності населення», - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Зазначається, що першими обʼєктами огляду стали міст ім.Є.Патона та місту Метро у Києві. Експерти провели візуальний огляд об’єктів, зафіксували на відео та фото найбільш критичні пошкодження мостів. Зокрема, було виявлено суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізна корозія балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами. Всі ці пошкодження будуть внесені до акту огляду за результатами перевірки.

Наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мостової споруди.

Читайте також: Кличко розповів про стан аварійних мостів у Києві

Як повідомлялось, Комісія з перевірки стану мостів в Україні створена на виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 23 червня 2023 року. Її очолив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Попередні висновки комісії свідчать, що майже 10% українських мостових споруд знаходяться в аварійному стані. Серед них – два великих мости з високою інтенсивністю руху, які розташовані у Києві – міст ім.Є.Патона та міст Метро. Вони мають пропускну здатність 150 тисяч транспортних засобів на добу та значний вплив на економіку столиці.