Київ готовий закупити сотні тимчасових укриттів, але на них досі немає будівельних норм - Кличко

Містка влада Києва готова закупити 200-300 тимчасових бетонних укриттів, проте держава досі не визначила будівельні норми для них.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко розповів в інтерв'ю "Лівому берегу", передає Укрінформ.

"Ми працюємо для того, щоб ті укриття, які на сьогодні є в Києві, привести до нормального стану. А потім вже можемо говорити. Ми готові закупити ці укриття, 200–300 штук, виділили на це гроші, але чекаємо на чіткі роз'яснення і норми, чи ці укриття ми можемо ставити, будуть вони захищати людей чи ні", - сказав мер.

Він підкреслив, що укриття повинні мати чітко визначені міністерствами ДБН, "щоб, не дай Боже, якщо воно не витримало удар, не було питань - а чому ви встановили укриття, яке насправді не захистило людей?".

Читайте також: Київ виділив майже два мільярди на укриття, але райони освоїли тільки 10% - Кличко

"Якщо в укриття влучить чи поряд буде вибух, і це укриття не врятує людей, постане питання, чому це укриття було встановлено, людей ввели в оману, тому що воно не відповідає стандартам. Нам потрібно отримати ці стандарти, ДБН, від держави для того, щоб потім питань не було. І цього ми чекаємо дуже швидко. Ми сподіваємося, що це питання буде розв’язане", - пояснив Кличко.

Як повідомлялося,  Віталій Кличко звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля стосовно можливості внесення укриттів модульного типу до фонду споруд цивільного захисту.