ДБР з’ясовує, яким чином до Шевченківського райсуду Києва потрапила вибухівка

Працівники Державного бюро розслідувань розслідують кримінальне провадження щодо обставин вибухів у Шевченківському районному суді Києва та причин, які призвели до трагедії.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Підключені кращі слідчі для швидкого і неупередженого з’ясування всіх обставин події”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці з’ясовують, яким чином до суду потрапила вибухівка, хто сприяв замаху на правоохоронців, а також якість виконання конвоєм Нацгвардії та службовими особами київського СІЗО своїх функціональних обовʼязків.

У ДБР уточнили, що кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення),ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця), ч. 4 ст. 426 (бездіяльність військової влади) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ.

Читайте також: Вибух у суді Києва: Рада суддів ініціює перевірку розгляду справ тривалістю понад п’ять років

Як повідомлялося, 5 липня в Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє були поранені.

Підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Він від 2015 року перебував у СІЗО, і того дня суд проводив чергове засідання у його справі. Гуменюк загинув під час подій у суді.