Мер Брюсселя відвідав медзаклад у Києві, де створюють реабілітаційний центр для захисників

Фото

Бельгійська делегація на чолі з мером Брюсселя Філіпом Клозом відвідала один із медичних закладів столиці, на базі якого облаштовують реабілітаційний центр для поранених українських захисників і захисниць.

Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

За словами Поворозника, “сьогодні із бельгійською делегацією на чолі з мером Брюсселя Клозом відвідали заклад, на базі якого створюємо реабілітаційний центр, та поділилися планами”.

Мер Брюсселя відвідав медзаклад у Києві, де створюють реабілітаційний центр для захисників / Фото: КМДА

Він зазначив, що “потреба в сучасному реабілітаційному центрі для військових – це пріоритет номер один столичної медичної галузі”.

Читайте також: Президент вручив годинники військовим, які перебувають на реабілітації в Нідерландах

“Ми плануємо створити його на базі одного з медичних закладів столиці, у якому працюють із пораненими захисниками, і зробити це ми маємо максимально оперативно. Саме тому ми залучаємо до цього проєкту наших іноземних партнерів”, - підкреслив Поворозник.

За його словами, як у закладі, так і на його території тривають ремонтні роботи.

“Це повне переобладнання палат та кабінетів під потреби пацієнтів, які проходять реабілітацію. І ми просимо партнерів допомогти нам із сучасним обладнанням та надати можливість навчатися у кваліфікованих фахівців. Переконаний, що спільними зусиллями ми створимо сучасний, комфортний центр для реабілітації наших захисників, який стане й методичним центром для здобуття досвіду інших фахівців із надання реабілітаційних послуг", – наголосив Поворозник.

Читайте також: Ізраїль має величезний потенціал для лікування українських захисників – Кондратюк

Як повідомляв Укрінформ, мер Брюсселя Філіп Клоз передав від столиці Бельгії дві сучасні карети швидкої допомоги для Києва.