Киян попередили, що через паводок вода у кранах може стати жовтуватою

Київводоканал попереджає, що у зв'язку із паводком вода у кранах може бути жовтуватого кольору, але наразі її якість залишається в межах норми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє приватне акціонерне товариство “Київводоканал”.

“Рівень та якість води у Дніпрі напряму впливають на технологічні процеси водопідготовки. Весняний паводок в цьому році відрізняється своєю стрімкістю і масштабністю, і Київська ГЕС почала інтенсивний скид води, що призвело до залпового погіршення якості води в річці”, - ідеться в повідомленні.

У Київводоканалі звертають увагу, що під час паводку може тимчасово зрости такий показник водопровідної води як кольоровість. “Тобто вода у цей період може мати злегка жовтуватий колір”, - пояснили в компанії.

У Київводоканалі підкреслили, що цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність.

Читайте також: На Житомирщині через паводок підтоплені переправи у двох громадах

Фахівці компанії щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками і гарантують, що водопровідна вода у столиці залишається безпечною. Наразі якість води залишається в межах норми.

Як повідомлялося, в Україні спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.