У столиці проживають майже 1,5 тисячі дітей, які мають статус постраждалих від війни

У Києві проживають 1454 дитини, які мають статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“На сьогодні в Києві перебуває 1454 дитини, яким надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Це діти - внутрішньо переміщені особи, які постраждали через війну, що розв’язала на нашій землі росія. Цей статус після 24 лютого отримали вже 59 дітей ВПО”, – зазначила Хонда. 

Вона також розповіла, що внаслідок повномасштабної російсько-української війни зростає кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування.

Читайте також: Україна напрацьовує варіанти групових повернень дітей - Лубінець

“У місті зареєстровано 2336 дітей-сиріт, із яких: 1874 дитини перебувають під опікою і 368 – підлягають усиновленню”, - додала заступниця голови КМДА.

За її словами, спостерігається тенденція, що кількість дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування, збільшується з різних причин унаслідок війни. Зокрема, через проблеми в сім’ї або втрату батьків. Водночас Хонда наголосила, що місто реагує на цей виклик війни і розширює мережу закладів для дітей.

Як повідомлялося, станом на 11 квітня 2023 року більш ніж 1415 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 468 дітей загинуло та понад 947 зазнали поранень різного ступеню тяжкості.