У Києві оголосили підозру росіянці за виправдовування збройної агресії рф

Фото

Правоохоронці повідомили про підозру росіянці, яка проживала в Києві та виправдовувала російську агресію.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру громадянці російської федерації за фактом виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Знищення «Мрії»: ексдиректору ДП «Антонов» повідомили про підозру

На території України підозрювана мешкає з 2021 року та має посвідку на постійне проживання.

Фото: Київська міська прокуратура, Телеграм

Слідством встановлено, що при спілкуванні телефоном зі знайомим жінка підтримувала дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України.

Також вона у категоричній формі висловлювала свою позицію, в якій містилось заперечення та виправдовування збройної агресії російської федерації проти України.

Читайте також: На Київщині викрили 15 компаній, які працювали на Сівковича та фсб росії

«Вказаний факт був виявлений у ході документування іншого злочину, пов’язаного з одержанням неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України. Підозрювана виявилася його знайомою. Обвинувальний акт відносно колишнього народного обранця у вересні 2022 року був скерований до суду, а матеріали щодо жінки - виділені в окреме кримінальне провадження», - сказано в повідомленні.

Висновком судово-лінгвістичної експертизи підтверджено, що у висловленнях підозрюваної містяться заперечення та виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Читайте також: Процедура екстрадиції з Сербії ексгенерала Служби безпеки Наумова триває - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, у березні Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо відомої української адвокатеси, якій інкримінують виправдовування російської агресії.

Основне фото ілюстративне