Київ збільшив витрати на ремонт житла та критичної інфраструктури

У 2023 році бюджет Києва збільшився на утримання житлово-комунального господарства та ремонт житлового сектору.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Бюджет Києва на 2023 рік особливо не відрізняється від попередніх років. Єдине – що зараз менше коштів виділяється на проєкти розвитку. Можливо, збільшились витрати на житлово-комунальне господарство, тому що потрібно ремонтувати те, що зруйновано, розбомблено. Це стосується й електрики, і води, і теплопостачання. Також збільшена стаття видатків на ремонт житлового сектору. Це те, що потрібно ремонтувати після авіаударів, після обстрілів міста», - сказав Поворозник.

Він зазначив, що основа цьогорічного бюджету – це освіта, медицина, житлово-комунальне господарство, транспорт. За його словами, це всі статті видатків, які найбільше фінансувалися й у мирний час.

«Зараз особливо нічого не змінилось – вчителям потрібно платити зарплати, школи потрібно утримувати в належному стані», - зауважив перший заступник голови КМДА

Крім того, Поворозник повідомив, що 11 багатоквартирних і приватних будинків у Києві вже відновили минулого року. За його словами, ще над декількома ведуться роботи, які будуть завершені у першому півріччі цього року.

Читайте також: Для відновлення житла й критичної інфраструктури є понад ₴150 мільярдів - Шмигаль

«Зараз вирішується питання з будинком на вулиці Жилянській, де постраждало 14 чи 18 квартир. Будинок, за попереднім оглядом, не підлягає відновленню. Всі решта – будинки, які були розбиті, вони всі відновлюються, усі повертаються до звичного функціонування», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російської агресії пошкоджень або руйнувань зазнали понад 27 тисяч об'єктів інфраструктури Київської області.

Фото Руслана Канюки