Кличко обговорив із партнерами на Мюнхенській конференції питання озброєння та відбудови України

Фото

Київський міський голова Віталій Кличко у межах Мюнхенської конференції з безпеки обговорив із партнерами питання нагального озброєння України та повоєнні інвестиції для відбудови країни.

Про це він написав в Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Взяв участь у відкритті Мюнхенської конференції з безпеки. Цього року головна тема Мюнхена — війна в Україні, посилення допомоги нашій державі, в першу чергу — озброєнням. Та те, яким буде відновлення України після нашої перемоги», - написав він.

Водночас мер столиці зазначив, що зустрівся з делегацією сенаторів на чолі з Мітчем Макконелом — нині лідером меншості в Сенаті США. Він повідомив, що завтра матиме зустріч ще з однією  американською делегацією -  представників більшості в Сенаті.

«З американськими партнерами говорили про те, якою українці бачать свою перемогу в цій загарбницькій війні, що розв’язала росія, та яка потрібна допомога для цього», - написав Київський міський голова.

Також, за словами Кличка, питання допомоги Україні у війні він обговорив із президентом із глобальних справ одного з найбільших інвестиційних банків світу - Goldman Sachs -  Джаредом Коеном.

«Партнери готові інвестувати в Україну після завершення війни. І що важливо, готові долучитися з експертною оцінкою плану і втілення подальших реформ. Аби інвестиції були захищеними і працювали на благо всіх українців», - підкреслив мер Києва.

Читайте також: Німеччина продовжить передавати Україні сучасну зброю – Шольц

Як повідомляв Укрінформ, німецьке місто Мюнхен прийняло 60 тисяч українців, які рятувалися від розв’язаної росією війни.

Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, станли головною темою конференції цього року.