Київ залишається у графіках стабілізаційних відключень - Yasno

Київ залишається у графіках стабілізаційних відключень електроенергії. 

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

«Сьогоднішній день у Києві провели у стабілізаційних відключеннях. Обмеження все ще значні, тому світло-сірі зони графіку також відключалися», - заявив Коваленко.

Читайте також: Києву не вистачає електроенергії для переходу до відключень за графіком – Yasno

Він повідомив, що на завтра, 20 січня, НЕК «Укренерго» дає на місто 952 МВт для споживання. «Це покриє 60% потреб міста, отже ми залишаємося у графіках», - заявив Коваленко.

На Дніпропетровську область ліміти становлять 1192 МВт, це 54% від потреби.

«Я розумію, що останнім часом може здаватися, що світла немає, тому платити за нього не потрібно. Мушу вас запевнити: зараз кожна ваша сплачена гривня важлива», - заявив Коваленко.

Читайте також: Через суттєвий дефіцит електрики — у шести областях аварійні відключення

Він зазначив, що загалом з початку війни рівень оплат за комуналку впав. Тому обсяги коштів, які надходять для ремонтів мереж та дотримання їх у належному стані зараз також зменшилися.

«Попри обмеження електроенергії і усі незручності, які з ними пов’язані, важливо, щоб усі вчасно сплачувати за спожиту електроенергію. Оскільки в тарифі 20% - це витрати на експлуатацію мереж», - заявив Коваленко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня російські загарбники здійснили черговий ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. На всіх пошкоджених обстрілами об’єктах тривають ремонтні роботи.