Київ максимально наблизився до стабілізаційних графіків – Yasno

У Києві максимально наблизилися до стабілізаційних графіків подачі електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор Yasno Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

“Черговий день в екстрених відключеннях у Києві. Але ми вже максимально наблизилися до стабілізаційних графіків. Орієнтуємося, що завтра місто включається у нього”, - написав він.

Коваленко зауважив, що дефіцит електроенергії залишається значним. Так, сьогодні, 18 січня, обсяги споживання становили 952 МВт вдень. А на завтра, 19 січня, Національна енергетична компанія дає обмеження у 938 МВт вдень. Це означає, що відключення будуть зачіпати і світло-сірі зони графіку.

Також генеральний директор Yasno додав, що у коментарях він часто бачить скарги, що попри заклики економії та відключення деякі торговельні центри і магазини продовжують світитися і працювати.

Читайте також: Києву не вистачає електроенергії для переходу до відключень за графіком – Yasno

“Найбільш імовірно, що ТЦ чи магазин мають альтернативні джерела енергії. Тут подбали про забезпечення світлом завчасно, оскільки розуміють, що це і робочі місця, і комфорт для клієнтів, і змога для них же підзарядитися, погрітися”, - пояснив він.

Як повідомлялося, 14 січня російські загарбники здійснили черговий ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. На всіх пошкоджених обстрілами об’єктах тривають ремонтні роботи.