Пункти незламності у столичних школах працюватимуть повноцінно у випадку блекауту

Пункти незламності в школах мають запрацювати на повну лише у випадку повного блекауту в столиці.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов, передає Укрінформ.

"Надходили певні скарги до нас про те, що мовляв ще до того, як почалися канікули, в школах, де розташовані пункти незламності, казали, що були певні проблеми зарядити свої гаджети. Ще раз нагадуємо: в школах, де тривав навчальний процес, ці пункти незламності на повну мають запрацювати лише у випадку повного блекауту в столиці. І зараз не треба їх перевантажувати. Для керівників цих закладів перш за вже (головним — ред.) був навчальний процес”, - сказав Шаманов.

Він додав, що формат навчання визначають керівники навальних закладів.

Читайте також: Найближчі «пункти незламності» тепер можна знайти й у Вайбері - ОП

Керівник КМВА нагадав, що столиці працює 430 стаціонарних пунктів незламності, понад 60 наметів ДСНС. Дізнатися де знаходяться ці пункти можна на сайті https://nezlamnist.gov.ua. В пунктах можна підзарядити свої гаджети, випити чаю або кави, в багатьох є дитячі куточки.

Шаманов наголосив, що стаціонарні пункти незламності працюють до комендантської години, під час повітряної тривоги вони зачинені.