Делегація Єврокомісії відвідала столичний «пункт незламності»

Фото

До одного зі столичних "пунктів незламності" завітала делегація Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги.

Про це поінформувала пресслужба ДСНС, передає Укрінформ.

"14 грудня до одного зі столичних пожежно-рятувальних підрозділів з офіційним візитом завітала делегація Генерального директорату Європейської комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги, аби відвідати "пункт незламності", - уточнюється у повідомленні.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук детально показав та розказав, як функціонують пункти.

За словами представника рятувальної служби, у "пунктах незламності" громадяни можуть зігрітися, попрацювати, підзарядити свої ґаджети, чи навіть прийти туди зі своїми дітьми та перечекати планові чи екстрені відключення світла вдома.

«Тут можна навіть підключитися до інтернет-мережі через Wi-Fi у разі відсутності зв'язку. Найбільше допомогу люди отримують саме в пунктах, облаштованих ДСНС», - зазначив Демчук.

Крім мобільного "пункту незламності", гостям показали і стаціонарний пункт, що був розташований в одному з приміщень пожежно-рятувального підрозділу.

Гості були вражені тим, які зусилля докладаються для допомогти людям, і тим, як наше суспільство об'єдналося в ці складні для України часи.

Представники делегації заявили, що європейська спільнота цілком і повністю підтримує нашу країну і що у майбутньому Україна може розраховувати на допомогу Євросоюзу в боротьбі з росією.

Читайте також: Посли G7 побували в одному з українських «пунктів незламності»

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що "пункти незламності" ДСНС за добу відвідують понад шість тисяч осіб.