Кличко заявляє, що повної евакуації з Києва не буде

Повної евакуації у столиці не буде, можливий тимчасовий переїзд окремих категорій населення у передмістя.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

“Було б великою помилкою, якби ми не готувалися до різних сценаріїв. Якщо рік тому хтось у цей же час у грудні почав би розказувати, що буде відбуватися у майбутньому – про вбивства людей, про війну, про зґвалтування, про геноцид – його б не назвали здоровою людиною. Але на сьогодні, на жаль, це страшна, сувора реальність. Ми не хочемо нікого тримати у теплій ванні, але й лякати не хочемо”, - сказав Кличко.

Він наголосив, що влада Києва робить все для того, щоб не відбулося повного блекауту, повного відключення. Водночас міська влада готується до різних сценаріїв.

Читайте також: Київ життєво потребує генераторів, автобусів та карет швидкої допомоги — мер

“Ми робимо все, аби кожна людина у місті зрозуміла, що ми про неї турбуємось, і жодну людину в біді не залишимо. Ще раз повторюсь: ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі й до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси”, - зауважив Київський міський голова.

Кличко підкреслив, що про переселення в інші регіони або вивезення киян за кордон не йдеться.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві працюють понад 430 пунктів обігріву, на випадок надзвичайної ситуації столична влада готує ще 100 таких пунктів.