У Києві відбуваються екстрені відключення електрики

У Києві відбуваються екстрені вимкнення електрики, для живлення побутових споживачів є тільки 42% електроенергії, яка лишається.

Як передає Укрінформ, про це ДТЕК Київські електромережі повідомляє в Фейсбуці.

“Шановні клієнти! У Києві тривають екстрені відключення світла. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні. За розпорядженням НЕК Укренерго маємо знизити 60% потужності споживання Києва”, - ідеться в повідомленні.

Забезпечення світлом критичної інфраструктури: лікарень, насосних та теплових пунктів потребує 58% електроенергії, яка лишається. Для живлення побутових споживачів є тільки 42% електроенергії.

Енергетики роблять все можливе, щоб подавати світло кожному клієнту по 2-3 години двічі на добу.

Читайте також: По всій Україні застосовуються аварійні відключення електрики

“Щойно вдасться збалансувати ситуацію - повернемося до відключення за графіками. Слідкуйте за оновленням інформації”, - ідеться в повідомленні.

В ДТЕК просять громадян максимально обмежити споживання електроенергії, щоб допомогти енергетикам збалансувати енергосистему.

Як повідомляв Укрінформ, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по українських населених пунктах. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах введено аварійні відключення. Крім того, проблеми з водопостачанням виникли у 15 областях.

28 листопада міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що сьогодні Київ життєво потребує генераторів, міських автобусів та карет швидкої допомоги.