На навчання до Ізраїлю відправилась ще одна група київських психологів

Фото

На навчання до Ізраїлю відбула друга група психологів із соціальної сфери Києва, які здобуватимуть навички кваліфікованої роботи з посттравмами військовослужбовців та постраждалих від бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

«Ще 15 наших психологів пройдуть навчальний семінар щодо роботи з посттравмою у військових та постраждалих від війни. Серед них – психологи центрів соціальних служб, трудової, професійної реабілітації людей із інвалідністю, а також проєкту кризової психологічної підтримки «Варто жити», – зазначила посадовиця.

За словами Хонди, відбір фахівців здійснювала ізраїльська сторона.

В Ізраїлі українські спеціалісти навчатимуться за системою місцевих психологів, які мають досвід роботи із посттравматичним синдромом та працюють зі своїми військовослужбовцями.

Усі учасники отримають відповідні сертифікати та зможуть навчати фахівців у Києві та інших населених пунктах країни.

Читайте також: З початку війни до психологів та психіатрів звернулися 650 тисяч людей - Ляшко

Зазначається, що навчання організоване в межах партнерської співпраці київської влади та посольства Ізраїлю в Україні за підтримки Ізраїльського агентства з міжнародного співробітництва в галузі розвитку та Міністерства закордонних справ Ізраїлю – MASHAV. Усі витрати покриваються ізраїльською стороною.

За інформацією КМДА, у системі психологічної допомоги Ізраїлю працює понад 2,5 тисяч фахівців, включно із соціальними працівниками відповідної кваліфікації. Під час активних бойових дій на службу призивають також резервістів.

Загалом встановлений норматив військових психологів і соціальних працівників має наближатися до показника: один фахівець на 70-90 військовослужбовців. Військових психологів в Ізраїлі позначають евфемізмом «офіцер здоров’я душі».

Як повідомляв Укрінформ, перша група українських психологів та соціальних працівників прибула на навчання до Ізраїлю в липні.

Фото: kyivcity.gov.ua